Spiring af kolber
Kolberne skyldes i en sigte under rindende vand. Læg dem i en bøtte med låg i rigeligt vand i 8-10 timer. Låget må ikke slutte tæt.
Under iblødsætningen skylles kolberne et par gange og vandet udskiftes.
Efter 8-10 timer skyldes kolberne og stilles til afdrypning i sigten i ½–1 time og hældes derefter tilbage i bøtten.
Kolberne stilles til spiring et lunt sted –
gerne 25-28 grader – i ca. 24 timer. Låget må ikke slutte tæt, da frøene skal kunne få luft. Under spiringen skyldes kolberne 2 gange, da aksstængelen ellers let begynder at rådne. Når de 24 timer er gået skylles kolberne grundigt i sigten under rindende vand.
Stilles til afdrypning i sigten i ½-1 time
Det spirede kolber har størst næringsværdi når spiren kun lige er kommet frem som her.
Husk at snuse til kolberne inden servering. Spiret kolber bliver let sure, og hvis det er tilfældet, så skal det omgående kasseres.
|