Velkommen til Undulatlivet
  • Forside
  • Undulaten
  • Varieteter
    • Hvad er varieteter?
    • Normaltegnet
    • Spangle & Dobbeltfaktor
    • Opaline
    • Isabel
    • Danskbroget
    • Australskbroget
    • Hollandskbroget
  • Foder
    • Undulat-blanding
    • Frugt & Grønt
    • Pellets
    • Tilskudsfoder
    • Hyggemad
    • Vitaminer og Mineraler
    • Giftigt og farligt
  • Alt godt fra naturen
    • Fra naturen og haven
    • Hvad må du samle i skoven
    • Hvad må du samle på stranden
  • Bur & indretning
    • Valg af bur
    • Bundlag
    • Badekar/badning
    • Siddepinde - naturgrene
  • Voliere & Indretning
    • Bygning af voliere
    • Indretning af voliere
  • Legetøj & Aktivering
    • Legetøj
    • Aktivering
  • Træning & Adfærd
    • Vingeklip - Nej tak!
    • Træning - Trin for trin
    • Den tamme undulat
    • Den stakkels hun-undulat
  • Opdræt
    • Parring
    • Parvis eller i flok
    • Redekasse og Materiale
    • Klækkeskema
    • Æggets udvikling
    • Ungernes udvikling
    • Ringmærkning
    • Stambog og Avlsprogram
  • Sygdomme
    • Fuglekyndige Dyrlæger
    • Blodmider
    • Coccidiose/coccidier
    • E-coli
    • Fransk Fældning
    • Indvoldsorm
    • Luftsækmider
    • Megabakteriose
    • Ornitose - papegøjesyge
    • Salmonella
    • Scaly face - Næbmider
    • Trichomonas/trichomader
  • Forebyggelsesmidler
    • Fonio-gold frø
    • Hvidløg
    • Rejnfan
    • Æbleeddike
  • Galleri
    • Unger
    • Voksne
    • Film
  • Links
  • Litteratur
  • Tørrede urter
Spiring af kolber


Kolberne skyldes i en sigte under rindende vand.
Læg dem i en bøtte med låg i rigeligt vand i 8-10 timer. Låget må ikke slutte tæt.
Under iblødsætningen skylles kolberne et par gange og vandet udskiftes.
Efter 8-10 timer skyldes kolberne og stilles til afdrypning i sigten i ½–1 time og hældes derefter tilbage i bøtten.
Kolberne stilles til spiring et lunt sted – 
gerne 25-28 grader – i ca. 24 timer. 
Låget må ikke slutte tæt, da frøene skal kunne få luft. Under spiringen skyldes kolberne 2 gange, da aksstængelen ellers let begynder at rådne. 
Når de 24 timer er gået skylles kolberne grundigt i sigten under rindende vand.
Stilles til afdrypning i sigten i ½-1 time
Det spirede kolber har størst næringsværdi når spiren kun lige er kommet frem som her.
Husk at snuse til kolberne inden servering. Spiret kolber bliver let sure, og hvis det er tilfældet, så skal det omgående kasseres.

Picture
Picture
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.